Adobe Photoshop Lightroom – přístup ke katalogu po zrušení členství v Creative Cloud

14061901_03_logo_Creative_Cloud

Pokud používáte Adobe Photoshop Lightroom v rámci předplatného v Creative Cloud, tak už jste se možná zaobírali myšlenkou, co se stane s Vašimi fotkami v okamžiku, kdy přerušíte či úplně zrušíte členství v Creative Cloud.

Na oficiálním blogu Adobe se objevila potěšující zpráva, že s posledním updatem (verze 5.5) bude Lightroom funkční i po vypršení Vašeho členství. Dojde pouze k deaktivaci modulů Map a Develop. Tzn. že Vám zůstane zachován přístup k Vašim fotografiím v katalogu Lightroomu. Budete moci pracovat s metadaty fotografií, budete moci fotografie exportovat, vytvářet knihy a promítat slideshow. Ztratíte ovšem možnost plné editace fotografií.

Dá se předpokládat, že v rámci zachování přístupnosti modulu Library bude možno omezeně provádět úpravy v záložce Quick Develop.

Nadále zůstává možnost pořídit si trvalou licenci Ligtroomu bez členství v Creative Cloud. U této verze ovšem nemůžete využít novou platformu Lightroom Mobile.

Odkaz na zdrojovou informaci na blogu Adobe je zde:

http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2014/07/what-happens-to-lightroom-after-my-membership-ends.html

Reklamy

One thought on “Adobe Photoshop Lightroom – přístup ke katalogu po zrušení členství v Creative Cloud

  1. Pingback: Přehled článků | Jan Zeman Photography

Komentáře nejsou povoleny.